Fintras Oy, logo LOISTAVA logo

Luotettavuus

Luotettavuus syntyy yksinkertaisuudesta! LOISTAVA-tehonsyötössä on kaikki mitä tarvitaan, mutta ei mitään ylimääräistä. Teholähteen koostuessa vain muutamista osista, voidaan siinä käyttää markkinoiden luotettavimpia komponentteja. Laadusta ei tarvitse tinkiä!

Yli sadan vuoden kokemuksella voidaan osoittaa, että LOISTAVA-teholähde on äärimmäisen luotettava. Teholähteessä yhdistyy sähkön käytön ratkaisut kahdesta vaativasta käyttöympäristöstä. Muuntaja on sähkönsiirron maailmasta ja järeä tasasuuntaus tulee teollisuusympäristöstä.

Energiatehokkuus

On tunnettua, että samassa tilanteessa DC-sähkönsiirrossa on 20% pienemmät häviöt AC-sähkön siirtoon verrattuna. LOISTAVA-järjestelmän energiatehokkuus perustuu myös keskitettyyn tasasuuntaukseen suurissa yksiköissä, jolloin saavutetaan jopa 98% hyötysuhde.

Mitä suurempi järjestelmä, sitä energiatehokkaampi lopputulos. Energiataloutta parantaa suora yhteensopivuus uusiutuvan energian tuottomuotoihin.

Häiriöttömyys

Sähköverkkojen lisääntyvät häiriöt ovat alkaneet herättää yleistä huomiota. Häiriöt ilmenevät erilaisina ongelmina sähkölaitteissa ja sähkönsiirrossa. Näistä yleisimpiä ovat esimerkiksi yliaallot ja loisteho sekä säteilevät häiriöt. LOISTAVA-tehonsyötössä on kiinnitetty erityistä huomiota sähkön hyvään laatuun ja häiriöttömyyteen.

LOISTAVA-teknologialle on ominaista, että se tuottaa vain murto-osan yliaalloista verrattuna perinteisiin teholähteisiin THD<5%. DC-sähkönsiirto ei välitä loistehoa eikä aiheuta virran ja jännitteen välistä vaihe-eroa, kuten AC-sähköverkossa tapahtuu. DC-verkkossa PF on aina 1.

Sähköturvallisuus

LOISTAVA-järjestelmät ovat tyypillisesti suojaerotettuja. Tämä tarkoittaa, että järjestelmän toisiopuolelta ei ole mistään galvaanista yhteyttä maapotentiaaliin. Sähkötapaturman vaara on minimoitu.

Vaativiin ympäristöihin suunniteltu LOISTAVA 115V DC SELV-järjestelmä on erityisen sähköturvallinen (Safety Extra Low Voltage).